Achtergrond

Stelt u zich eens voor, u fietst of wandelt over kleine weggetjes waar u aan de achterkant van een kas, die vol staat met kleurrijke chrysanten, naar binnen fietst en door de voorkant weer naar buiten. Vervolgens steekt u de weg over en fietst u bij de overbuurman weer naar binnen, hier staan zoveel verschillende cactussen, niet beseffend dat er zoveel verschillende soorten cactussen zijn stapt u van uw fiets en vraagt de teler het hemd van zijn lijf. Verbaast over het feit dat cactussen dagelijks water nodig hebben fietst u weer verder naar de volgende kas. Daar staat natuurlijk weer een nieuwe verrassing op u te wachten!

Praktische informatie

Datum: 11 juni 2016
Startpunten bij: Zie onderstaand
Starttijd: tussen 12:00 uur en 13:30 uur
Kassen sluiten: 17:00 uur

Kosten:
- Vroege vogel inschrijving €5,50 per person (UITVERKOCHT)
- Normale inschrijving € 6,50 per persoon
- Inschrijven op de dag zelf € 7,50 per persoon
- Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis!

Inschrijven

Klik hier!

Routemogelijkheden

Op 11 juni 2016 gaan we weer Dwars door de Kas! Uiteraard zal er ook dit jaar weer een unieke nieuwe route zijn. Zo proberen we ieder jaar weer het voorgaande jaar te overtreffen. Er kan tussen 12.00 uur en 13.00 uur gestart worden op alle vier de locaties en om 17.00 uur sluiten de kassen. Zodra u zich online of op de dag zelf heeft ingeschreven kunt u zelf bepalen bij welk startpunt u gaat starten. Bij ieder startpunt heeft de organisatie een (digitale)lijst met de namen van alle online ingeschrijvers.

De komende maanden zal er meer bekend gemaakt worden over de routes die op 11 juni 2016 gereden kunnen worden.Net als in 2015 zullen er routes van verschillende afstanden zijn. In 2015 konden drie verschillende routes van 19, 20, en 35 kilometer gereden worden.

De verschillende fietsroutes nemen u mee door het prachtige Westland. Ieder jaar worden verwachtingen van deelnemers weer overtroffen tijdens deze unieke fietstocht in Zuid-Holland. U zult kennis maken met het prachtige landschap, smalle (tuinders) laantjes, vele natuurschoonheden, grote maar ook kleine glastuinbouw bedrijven, en een heerlijk sfeertje.

Startpunten & Parkeren

Tijdens Dwars door de Kas kunt u bij ieder startpunt uw auto parkeren.
Startpunt 1:
Vakantiepark Vlugtenburg aan Zee
Het Louwtje 10,'s-Gravenzande

Startpunt 2:
Daily Fresh Radish
Hoge Geest 25, Naaldwijk

Startpunt 3:
Van der Arend Tropical plantcenter
Langebroekweg 17, Naaldwijk

Startpunt 4:
Flower 4 All
Bonnenlaan 8, 's-Gravenzande

Onderstaand ziet u in de kaart alle startpunten van Dwars Door De Kas 2016.

Overnachten

In Westland zijn verschillende campings en hotels.

Campings

  • Een aanrader is Vakantiepark Vlugtenburg. Vanaf hier kunt u direct starten aan Dwars door de Kas 2016. Het vakantiepark is direct aan de kust gelegen en biedt vele verschillende bugalows en campeerplaatsen.
  • Mini camping Zwetzone

Hotels in Westland

Naast een verblijf in Westland kan het ook erg leuk zijn om in Delft of Den Haag/Scheveningen te overnachten. Kijkt u op Booking voor meer mogelijkheden.

 

Dwars Door De Kas 2015